Efectuează la timp revizia obligatorie la 10 ani

Revizii periodice instalații gaze naturale

Număr de contact rapid

0753 700 800

Linia de apelare este deschisă de Luni până Vineri în intervalul 8:00-20:00, Sâmbătă 09:00-14:00. Număr cu tarif normal.

Info BOX
Când, cum și ce este revizia periodică a instalației de gaze? Revizia obligatorie pentru instalația de gaze se efectuează la 10 ani doar de firme autorizate ANRE. Pentru locațiile unde a fost un incident tehnic sau a existat o întrerupere mai mare de 6 luni de funcționare, revizia instalației de gaze este obligatorie.

Revizia instalației de gaze naturale înseamnă:

 • un control preventiv și obligatoriu, a cărui responsabilitate este, conform legii, în sacina clientului (conform ordinului 179/2015, intrat în vigoare de la data 01.01.2016)
 • depistarea eventualelor scăpari de gaze
 • stabilirea gradului de uzură a instalației de utilizare și, după caz, recomandarea sau cererea de înlocuire obligatorie a acesteia în vederea prevenirii unor evenimente nedorite
 • certitudinea unei bune funcționări din punct de vedere tehnic a instalației de utilizare gaze naturale
 • nu în ultimul rând siguranța familiei și a căminului dumneavoastră

Întrebări frecvente

1. Când trebuie să efectuez revizia instalației de gaze ?

Revizia tehnică periodică a instalației de utilizare a gazelor naturale este obligatoriu să se efectueze la un inverval de maxim 10 ani, după întreruperea utilizării pentru o perioadă de timp mai mare de 6 luni, după orice eveniment care ar fi putut afecta instalația sau ori de câte ori solicitați acest serviciu, conform prevederilor Ordniului 179 aprobat de ANRE și publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 969/28.12.2015.

2. Ce lege reglementează procedurile privind revizia instalației de gaze ?

Acest serviciu se efectuează numai de către operatori economici autorizați ANRE, cu respectarea Ordniului 179 aprobat de ANRE și publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 969/28.12.2015.

3. Ce se întamplă dacă nu efectuez la timp revizia instalației de gaze ?

Nerespectarea termenului de revizie impus de lege și notificat de către Furnizorul de gaze naturale, conduce la sistarea furnizării gazelor naturale.

4. Documente necesare:

 • Proiect tehnic instalație gaze: Documentație tehnică ce a stat la baza execuției instalației de utilizare, avizata de Operatorul de Sistem sau de către un verificator de proiecte atestat și care trebuie să conțină procesul verbal de recepție tehnică, procesul verbal de punere în funcțiune, memoriu tehnic și piese desenate.
 • Notificarea primită de la Furnizorul de gaze naturale: Notificare prin care vă anunță că urmează să expire termenul de verificare a instalației de gaze naturale.
 • Verificarea periodică ISCIR a centralei termice, ce se efectuează la intervale de 2 ani: Document prin care să rezulte efectuarea în termen a verificarii tehnice periodice de către operatori economici autorizați ISCIR.
 • Verificarea coșurilor de fum de către o firmă de coșerit autorizată: Document prin care să rezulte că a fost efectuată curațarea și verificarea coșurilor și canalelor de evacuare a gazelor de ardere de către operatori economici autorizați, cu maxim 6 luni înainte de data verificării tehnice a instalației de utilziare a gazelor naturale.
 • Factura gaze naturale: Factura emisă de furnizor, indiferent de luna pentru care a fost emisă.

5. Ce condiții mai trebuie să îndeplinesc?

 • Existența detectorului/detectoarelor de gaze naturale și a electrovalvei: În cazul în care în încaperile în care sunt montate aparatele consumatoare de cobustibili gazoși geamurile au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de construcție specială (securitzat, tip Thermopan etc.), este obligatorie prezența detectoarelor automate de gaze cu limita de sensibilitate de cel puțin 2% metan (CH4) în aer, care acționează asupra robinetului de închidere a conductei de alimentare cu gaze naturale a aparatelor consumatoare de combustibili gazoși.
 • Existența grilei de ventilare în încaperile unde sunt montate aparate consumatoare de cobustibili gazoși cu flacără liberă (ex: mașină de aragaz, plită, centrală termică cu tiraj natural).

Scapă de griji!

Încă nu este necesar sa efectuezi verificarea obligatorie a centralei termice?
Scapă de griji, spune-ne când expiră verificrea centralei tale și iți reamintim noi.

Vreau detalii

De ce să efectuezi revizia cu noi?

detectoare_de_calitateNu faceți nimic, ne ocupăm noi de tot. Depunem documentația la Engie și Distrigaz.
personal_autorizatDeținem autorizații ANRE pentru verificări si revizii gaze
detectoare_de_calitatePutem remedia rapid eventualele defecțiuni constatate.
experienta_6_aniÎn cazul în care este necesar putem efectua pe loc verificarea ISCIR a centralei termice.

Economisește!

Alege să efectuezi verificarea obligatorie a instalației de gaze în cadrul unui pachet împreună cu un alt serviciu

Vezi pachete

Pentru un plus de siguranță și confort, vă putem oferi o paletă largă de servicii conexe reviziei instalașiei de gaze naturale:

 • Actualizarea proiectului instalației de gaze naturale
 • Montarea detectorului de gaz metan sau/și monoxid de carbon
 • Reparațiile instalației de gaze naturale (înlocuirea de robineți, remediere de neetanșeitați, etc.)
 • Înlocuirea racordului flexibil
 • Montarea termostatului de ambianță wireless
 • Înlocuirea centralei termice

Specialiștii îți stau la dispoziție!