Nu ignora siguranța ta și a familiei

Verificarea instalației de gaze naturale

Număr de contact rapid

0753 700 800
Linia de apelare este deschisă de Luni până Vineri în intervalul 8:00-20:00, Sâmbătă 09:00-14:00. Număr cu tarif normal.

Info BOX
Verificarea periodică a instalației de gaz și a centralei termice se realizează la maximul 2 ani sau la cerere. Revizia periodică a instalației de gaz se realizează la maximum 10 ani, dacă nu a mai fost folosită de peste 6 luni, după orice eveniment care ar fi putut afecta instalația sau la cerere.

Verificarea instalației de gaze naturale înseamnă:

 • un control preventiv și obligatoriu, a cărui responsabilitate este, conform legii, în sacina clientului (conform ordinului 179/2015, intrat în vigoare de la data 01.01.2016);
 • depistarea eventualelor scăpari de gaze;
 • stabilirea gradului de uzură a instalației de utilizare și, după caz, recomandarea sau cererea de înlocuire obligatorie a acesteia în vederea prevenirii unor evenimente nedorite;
 • certitudinea unei bune funcționări din punct de vedere tehnic a instalației de utilizare gaze naturale;
 • nu în ultimul rând siguranța familiei și a căminului dumneavoastră.

Întrebări frecvente

1. Când trebuie să efectuez verificarea instalației de gaze ?

Verificarea tehnică periodică a instalației de utilizare a gazelor naturale este obligatoriu să se efectueze la un inverval de maxim 2 ani sau ori de câte ori solicitați acest serviciu, conform prevederilor Ordniului 179 aprobat de ANRE și publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 969/28.12.2015.

2. Ce lege reglementează procedurile privind verificarea instalației de gaze ?

Acest serviciu se efectuează numai de către operatori economici autorizați ANRE, cu respectarea Ordniului 179 aprobat de ANRE și publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 969/28.12.2015.

3. Ce se intâmplă dacă nu efectuez la timp verificarea instalației de gaze ?

Nerespectarea termenului de verificare impus de lege și notificat de către Furnizorul de gaze naturale, conduce la sistarea furnizării gazelor naturale.

4. Documente necesare:

 • Proiect tehnic instalație gaze: Documentație tehnică ce a stat la baza execuției instalației de utilizare, avizata de Operatorul de Sistem sau de către un verificator de proiecte atestat și care trebuie să conțină procesul verbal de recepție tehnică, procesul verbal de punere în funcțiune, memoriu tehnic și piese desenate.
 • Notificarea primită de la Furnizorul de gaze naturale: Notificare prin care vă anunță că urmează să expire termenul de verificare a instalației de gaze naturale.
 • Verificarea periodică ISCIR a centralei termice, ce se efectuează la intervale de 2 ani: Document prin care să rezulte efectuarea în termen a verificarii tehnice periodice de către operatori economici autorizați ISCIR.
 • Verificarea coșurilor de fum de către o firmă de coșerit autorizată: Document prin care să rezulte că a fost efectuată curațarea și verificarea coșurilor și canalelor de evacuare a gazelor de ardere de către operatori economici autorizați, cu maxim 6 luni înainte de data verificării tehnice a instalației de utilziare a gazelor naturale.
 • Factura gaze naturale: Factura emisă de furnizor, indiferent de luna pentru care a fost emisă.

5. Ce condiții mai trebuie sa îndeplinesc ?

 • Existența detectorului/detectoarelor de gaze naturale și a electrovalvei: În cazul în care în încaperile în care sunt montate aparatele consumatoare de combustibili gazoși geamurile au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de construcție specială (securitzat, tip Thermopan etc.), este obligatorie prezența detectoarelor automate de gaze cu limita de sensibilitate de cel puțin 2% metan (CH4) în aer, care acționează asupra robinetului de închidere a conductei de alimentare cu gaze naturale a aparatelor consumatoare de combustibili gazoși.
 • Existența grilei de ventilare în încaperile unde sunt montate aparate consumatoare de combustibili gazoși cu flacără liberă (ex: mașină de aragaz, plită, centrală termică cu tiraj natural).

Alege un pachet și economisește

Alege să efectuezi verificarea obligatorie a instalației de gaze împreună cu verificarea centralei termice în cadrul unui pachet și primești un preț mai mic.

Vezi pachete

De ce să efectuezi verificarea cu noi?

detectoare_de_calitateNu faceți nimic, ne ocupăm noi de tot. Depunem documentația la Engie și Distrigaz.
personal_autorizatDeținem autorizații ANRE pentru verificări si revizii gaze
detectoare_de_calitatePutem remedia rapid eventualele defecțiuni constatate.
experienta_6_aniÎn cazul în care este necesar putem efectua pe loc verificarea ISCIR a centralei termice.

Specialiștii îți stau la dispoziție!